Borussia ne misli stati sa pojačanjima: Milioneri žele napadača Rome
Schick je i ranije bio na radaru Borussije

Klub iz Dortmunda želi ući što jači u novu sezonu

Borussia ne misli stati sa pojačanjima: Milioneri žele napadača Rome

S. Pašalić

Borussia Dortmund se ne zaustavlja kada su pojačanja za novu sezonu u pitanju.

Milioneri su već doveli Juliana Brandta, Thorgana Hazarda, Nicu Schulza i Matsa Hummelsa, a sad su navodno zainteresovani da dovedu i napadača Rome Patrika Schicka na posudbu.

Prema navodima Kickera, Borussia želi dovesti novog napadača ukoliko se za to ukaže prilika, a igrač Rome je već od ranije na listi želja kluba iz Dortmunda.

Schick je stigao u Romu 2018. godine iz Sampdorije za 9 miliona eura, a za rimski klub je do sada odigrao 58 utakmica i postigao je samo 8 golova.

Ovo nije prvi put da se Schick povezuje sa Borussijom koja ga je još 2017. godine htjela dovesti iz Sampdorije prije nego što je potpisao za Romu.

Kicker piše da će agent českog napadača otputovati u Rim kako bi razgovarao o budućnosti svog igrača, ali njegov ugovor komplikuje situaciju.

Naime, ukoliko Schick ostane do februara u Romi, Sampdorija će dobiti 20 miliona eura, a ukoliko bude prodan prije toga dobit će 50 posto zarade od transfera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

igepa
provala od igraca
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi