Oglasili se iz Sassuola

Šok za navijače: Barcelona će otkupiti ugovor Boatenga

Endin Čaušević

Kevin-Prince Boateng od jučer više nije fudbaler Barcelone nakon što mu je istekla šestomjesečna posudba.

Boateng je u Barcelonu došao u januaru iz Sassuola na posudbu do kraja sezone uz mogućnost da katalonski tim otkupi njegov ugovor. No, Boateng je odigrao tek nekoliko utakmica i bilo je svima jasno da od ostanka nema ništa.

Međutim, jučer su se u španskim medijima pojavile nevjerovatne vijesti da su čelnici Barcelone odlučili kupiti Boatenga za osam miliona eura od Sassuola.

Nakon svega oglasio se i direktor italijanskog tima Giovanni Carnevali koji je poručio da je teško očekivati da će Boatenga ponovo vidjeti u Sassuolu i da će on gotovo sigurno ostati u Barceloni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mislim da ga u našem klubu nećemo više vidjeti. Ostat će u La Ligi jer Barcelona želi otkupiti njegov ugovor ili u krajnjem slučaju će potpisati za neki drugi tim iz Španije. Barcelona se raspitivala za njega oko cijene i vjerujem da će ga kupiti u narednim danima", rekao je Carnevali.

Naravno, ova vijest je šokirala navijače Barcelone jer niko nije mogao ni sanjati da čelnici kluba uopšte razmišljaju o kupovini Boatenga nakon što se njegov dolazak na posudbu pokazao kao veliki promašaj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.