Uklopio se u sivilo svoje reprezentacije

Nije svako Pirlo: Igrač Čilea propisno se obrukao izvodeći panenku

S. Grebović

U drugom polufinalu Copa Amerike reprezentacija Perua je iznenadila se i uvjerljivo slavila protiv selekcije Čilea sa visokih 3:0.

Golove su postizali Flores u 21., Yotun u 38. minuti, da bi sudbinu Čileanaca u sudijskoj nadoknadi zapečetila najveća zvijezda Perua Paolo Guerrero za konačnih 3:0.

Čile je nakon tog gola imao priliku sa 11 metara da koliko-toliko ublaži poraz, ali nije u tome uspio. Loptu je uzeo Vargas i izveo popularnu panenku, ali je peruanski golman Pedro Gallese pročitao njegovu namjeru i sa lakoćom uhvatio loptu nakon čega je sudija odsvirao kraj meča.

Popularni Inki su tako zakazali finalni dvoboj sa Brazilom za nedelju od 22 sata. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.