Potpisan trogodišnji ugovor

Široki Brijeg novo pojačanje doveo iz Španije

Hrvatski internacionalac Branimir Cipetić potpisao je za NK Široki Brijeg, potvrđeno je sa Pecare.

Fudbaler koji je ponikao u Hajduku posljednjih pet godina je proveo u Španiji gdje je igrao za nekoliko niželigaša, uključujući i drugu momčad Eibara koja se pod imenom Vitoria takmiči u Segundi B, a svoju karijeru sada će nastaviti u BiH.

S Pecare je zvanično potvrđeno da je Cipetić stavio paraf na trogodišnji ugovor, a iako je rođen u Splitu, vuče porijeklo iz BiH s obzirom da mu je otac rodom iz Kostajnice pored Konjica, dok je majka iz Rame.

"Nakon pet godina provedenih u Španiji došla je ponuda Širokog Brijega. Na obostrano zadovoljstvo našli smo zajednički jezik i brzo se dogovorili. Spreman sam za nove izazove i pobjede u plavo-bijelom dresu. Iako sam godinama igrao u inostranstvu, otprilike poznajem fudbal i odnose snaga u Premijer ligi", rekao je Cipetić.

Svojim dolaskom Cipetić će osnažiti konkurenciji na poziciji desnog beka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.