Šta NK Široki Brijeg čeka protiv Kairata?

Napadači jača karika tima iz Kazahstana

Šta NK Široki Brijeg čeka protiv Kairata?

Samir Mlaćo

Nogometaši Širokog Brijega večeras se u okviru priprema za evropske izazove koji ih očekuju te novu sezone Premijer lige na Pecari od 20:30 odmjeriti snage sa Željezničarom.

Biće to kvalitetna provjera za oba tima, a jasno da su misli svih u NK Široki Brijeg okrenuti duelu sa FC Kairat Almaty iz Kazahstana.

Radi se o neugodnom protivniku, pa su na Pecari svjesni izazova.

"Čeka nas težak posao, Kairat igra dobar i otvoren nogomet. Napadački igraju i kući i u gostima, napadaju dosta po bokovima, zadnji red izlazi dosta visoko kad napadaju. Aderinsola Eseola i Bauyrzhan Islamkhan su zaista odlični napadači", kazao je pomoćni trener NK Široki Brijeg Denis Ćorić koji je u televizijskom prijenosu pratio derbi susret između FC Astana i FK Kairat(0:2).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi dvomeč ova dva tima igraju na Pecari.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi