Veliko pojačanje za Sarajevo

Pao dogovor! Besim Šerbečić novi igrač FK Sarajevo

Besim Šerbečić karijeru će nastaviti u Sarajevu. 

Prethodnih sedmica Sarajevo je tragalo za novim fudbalerom na štoperskoj poziciji. Lista onih koji su se nudili aktuelnom bh. prvaku bila je prilično duga, brojna imena su se dovodila u vez u sa prelaskom na Koševo, ali je izbor pao na 21-godišnjeg Besima Šerbečića. 

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine je iz BHT Premijer lige otišao u januaru 2018. godine, ali u međuvremenu za norveški Rosenborg se nije naigrao, što je Sarajevo uspjelo iskoristiti i dovesti ga na jednogodišnju posudbu.

Šerbečić će, prema neslužbenim informacijama, sutra doputovati iz Norveške u bh. prijestolnicu, a navodno je već stavljen i na popis fudbalera koji će konkurisati za duele sa Celticom u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka. 

Prije nekoliko mjeseci Šerbečića je želio na posudbu dovesti i Tromso, ali na ponudi se defanzivac tada zahvalio želeći da ostane u Rosenborgu u kojem, ispostavit će se, pravu priliku nije dosad dočekao. 

Podsjetimo, Šerberčić je prije transfera u Norvešku igrao u našoj zemlji za Radnik, Zvijezdu i Bratstvo iz Gračanice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S Rosenborgom ima ugovor do decembra 2021. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.