Sarajevo se sprema za Celtic, Lazić poručuje: "Znamo šta nam je činiti"

Bh. šampioni vrijedno treniraju

Sarajevo se sprema za Celtic, Lazić poručuje: "Znamo šta nam je činiti"

Fudbaleri Sarajeva pod palicom Husrefa Musemića vrijedno se spremaju za predstojeće izazove na evropskoj sceni.

Pred aktuelnim šampionom naše zemlje u utorak je prvi meč 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Celtica, a iako se radi o daleko superiornijem protivniku, optimizma u taboru bordo tima ne nedostaje.

Primjetno je kako na treningu vlada odlična atmosfera, svi imaju motiv da se predstave u što boljem svjetlu protiv škotskog giganta s kojim je sraz prilikom žrijeba većina fudbalera i priželjkivala. Za meč već danima vlada veliko interesovanje i, ako se po jutru dan poznaje, Koševo bi Kelte moglo dočekati ispunjeno do posljednjeg mjesta. 

Da Sarajevo nije bez šansi mišljenja je i Darko Lazić. 

"Nakon što smo odradili teži dio priprema u Sloveniji, vratili smo se u Sarajevo i sada se spremamo za Celtic. Očekivanja? Ha, zna se ko je favorit, ali vidimo svoju šansu i ići ćemo s tim ciljem", rekao nam je na današnjem treningu Lazić, koji ističe kako su svi u klubu dobro upoznati sa kvalitetama protivnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"O njihovom kvalitetu je suvišno pričati, oni su jedna ozbiljna evropska ekipa i imaju dosta prijetnji sa svih mogućih pozicija. U proteklom periodu smo ih dosta analizirali, tako da znamo šta nam je raditi. Vjerujem kako nas neće podcijeniti, da će ući ozbiljno u utakmicu, jer ipak dovoljno su iskusni. Godinama su u vrhu škotskog fudbala, konstantno igraju i evropska takmičenja...", dodao je Lazić.

Što se tiče Lazića, po završetku sezone bilo je veliko pitanje hoće li ostati u redovima Sarajeva jer mu je ugovor bio istekao, no ako je suditi po Transfermarktu, isti je u međuvremenu produžen do ljeta 2020. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Robijasis1000
Jedete li kerove na pripremama
0 12
tuzlaak
Znate sta vam je činiti... zamoliti ljude da.ne trpaju više od 5 komada...
0 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi