Hodžić pred Celtic: Bolji smo nego prošle sezone

Defanzivac Sarajeva za SportSport.ba

Hodžić pred Celtic: Bolji smo nego prošle sezone

Manje od šest dana ostalo je do spektakla na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase".

Sarajevo je, podsjetimo, za protivnika u 1. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka dobilo slavniCeltic, a ako je suditi prema redovima koji se mogu vidjeti na mjestima gdje se ulaznice prodaju, Koševo će biti krcato.

Suvišno je napominjati kako su Kelti izraziti favoriti, međutim iz tabora Sarajeva ističu se imaju pravo nadati pozitivnom rezultatu i da će učiniti sve kako bi obradovali vlastite navijače.

"Pripreme dobro teku. Dobar dio smo odradili u Sloveniji, a i sada u Sarajevu vrijedno treniramo i vjerujem da ćemo spremno dočekati utakmicu sa Celticom. Ostalo je još da poradimo malo na taktici", kazao nam je uoči utakmice defanzivac bh. prvaka Dušan Hodžić, prema čijem je mišljenju Sarajevo danas kvalitetnije nego prošle sezone.

"Vjerujem da smo bolji. Momci koji su došli su se dobro uklopili i mislim da će doprinijeti našem kvalitetu i samim tim opravdati očekivanja stručnog štaba, ali i navijača Sarajeva", dodaje Hodžić.

A kada je u pitanju Celtic...

"Analizirali smo ih u proteklom periodu. Radi se o klubu nije nema puno mana, no ono malo što imaju pokušat ćemo da iskoristimo. U svakom slučaju, Celtic je najteži protivnik kojeg smo mogli dobiti, ali ujedno i izazov za sve fudbalere. Očekujem da će utakmica biti lijepa, s puno borbe i trke, a imamo se pravo nadati i pozitivnom rezultatu."

Uputio je i nekoliko riječi za navijače.

"Pozivam navijače da dođu u što većem broju na Koševo i da nas podrže u utakmici sa Celticom, a mi ćemo na terenu učiniti sve da ih obradujemo", poručio je ovaj defanzivac koji je posljednju polusezonu proveo na posudbi u zeničkom Čeliku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, utakmica između Sarajeva i Celtica se igra u sljedeći utorak na stadionu "Asim Ferhatović Hase" od 19:45 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tuzlaak
Doduše... nije ni Celtik Atalanta :D
0 9
MRentom
Normalno da ste bolji kad si prosle godine bio u Celiku, a sad u Sarajevu..
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti