Legendarni Holanđanin odlazi u penziju

Špekulacije mogu prestati, Arjen Robben je završio karijeru! · Udarna vijest

Arjen Robben je objavio da se povlači iz profesionalnog fudbala. Odluka je to koja je mnoge zatekla, s obzirom da se uveliko špekulisalo o njegovom novom klubu.

Odavno je bilo jasno da će sezona iza nas biti posljednja za 35-godišnjeg Robbena u dresu Bayerna.

Robben se oprostio od bavarskog velikana, ali je malo ko i pomišljao da će oproštaj od Bayerna biti i kraj njegove karijere.

Špekulisalo se da bi mogao karijeru nastaviti u Portugalu, Italiji ili da bi se mogao vratiti u Holandiju. Opcije su bile i SAD i Japan, ali je Robben odlučio da je vrijeme da okači kopačke o klin.

Svoju odluku je nekadašnji fudbaler Chelseaja, Real Madrida i Bayerna je i saopštio javnosti.

"Ovo je bez sumnje najteža odluka koju sam morao donijeti u svojoj karijeri. Odluka u kojoj su se srce i um sudarali... Ljubav prema igri vas ubijedi da se i dalje možete nositi sa čitavim svijetom, ali u realnosti sve ne ide onako kako želite i vi više niste 16-godišnji dječak koji nema pojma šta su povrede", izjavio je Robben, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Trenutno sam zdrav i spreman, a kao ljubitelj mnogih sportova takav želim ostati i u budućnosti. Tako da defintivno završavam, ali tako je dobro."

Svakako najveći trag je Robben ostavio u Bayernu za koji je odigrao 309 zvaničnih utakmica, postigao 144 gola i upisao 101 asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.