Ribery požuruje Bayern da završi transfer "magičnog" igrača ovog ljeta
Ribery je sa Bayernom osvojio sve što sa dalo osvojiti

Francuz je govorio o svom bivšem klubu

Ribery požuruje Bayern da završi transfer "magičnog" igrača ovog ljeta

S. Pašalić

Franck Ribery je nedavno nakon 12 godina napustio minhenski Bayern.

Francuz je u redove njemačkog velikana stigao 2007. godine iz Marseillea za 30 miliona eura i od tada osvojio brojne trofeje sa ovim klubom.

36-godišnjem Riberyju je istekao ugovor sa Bayernom i sada je trenutno bez kluba, ali je upozorio čelne ljude svog bivšeg kluba da moraju ulagati ukoliko žele da napreduju.

Uprava Bayerna se našla pod pritiskom navijača i medija kako bi se dovela neka velika pojačanja, a čini se da je i Ribery istog mišljenja.

"Bayen treba kvalitetu, moraš ulagati i nadograditi! Jako pratim šta rade", rekao je Francuz za Sport Bild.

"Sa samo Sergeom Gnabryjem i Kingsleyjem Comanom možda nije dovoljno ići u novu sezonu. Obojica su dobri igrači, ali stalno igrati vrhunsku sezonu je novi izazov, pogotovo jer su i jedan i drugi imali problema s povredama. Bayernu je potrebno više krila.", dodao je Ribery.

Leroy Sane se već dugo povezuje sa bavarskim klubom kao zamjena za Riberyja i Arjena Robbena, a Francuz smara da je on idealan igrač za Bayern.

"Sane bi bio igrač koji bi mogao pomoći Bayernu da krene naprijed. On ima mnogo vještina, može igrati na desnoj i lijevoj strani, a ja sam znatiželjan da vidim hoće li zaista doći u Bundesligu i odlučiti se za München.", dodao je Francuz.

O svom narednom angažmanu Ribery je kroz smijeh rekao: "Možda će me Bayern ponovno nazvati, ako ne postoji drugo rješenje. Ne, ozbiljno. Moje poglavlje u Bayernu kao igrača završilo je fantastično za mene u maju."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi