Sjajna statistika

Otkako je stigao na Anfield nije izgubio niti jedan domaći meč!

Admin Čaušević

Liverpool je prošle sezone zasluženo osvojio Ligu prvaka, dok će u predstojećoj najveća želja sigurno biti Premiership. 

Jedan od najzaslužnijih igrača zašto su Redsi opet u samom vrhu evropskog i engleskog fudbala je sigurno i Andrew Robertson.

Sjajni lijevi bek je na Anfield Road stigao 2017. godine iz Hull Cityja i od tada ne zna za poraz na domaćim mečevima.

Od svog dolaska u Liverpool škotski fudbaler je odigrao 39 domaćih utakmica, odnosno upisao 32 pobjede te sedam remija.

Redsi su za period Robertsonovog boravka u klubu upisali dva poraza na svom terenu, a interesantno ovaj 25-godišnjak nije konkurisao niti za jedan od ta dva meča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Juergen Klopp u ekipu Robertsona nije uvrstio u januaru 2018. godine kada je u FA Cupu Liverpool poražen od West Broma (2:3) te u septembru 2018. kada je u League Cupu slavio Chelsea sa 1:2.

Robertson je u prethodne dvije sezone dres Liverpoola obukao 78 puta, a posebno je bio impresivan u prošloj kada je upisao čak 13 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.