Liverpool prodao napadača Southamptonu i dobro zaradio
Ings se nije naigrao u Liverpoolu, ali je u Southamptonu bio prvi napadač

Redsi su napravili dobar posao

Liverpool prodao napadača Southamptonu i dobro zaradio

S. Pašalić

Southampton je završio transfer igrača Liverpoola Dannyja Ingsa za 20 miliona funti.

26-godišnji napadač je prošlu sezonu proveo na posudbi u Southamptonu za koji je odigrao 24 utakmice u Premier ligi i postigao je 7 golova, a sada je potpisao ugovor na tri godine.

Ings je 2015. godine stigao u Liverpool iz Burnleya za 6.5 miliona funti, ali je za klub sa Anfielda odigrao samo 14 utakmica u Premier ligi i postigao je 3 gola.

"Osjećaj je sjajan. Očigledno, s obzirom da sam ovdje proveo jednu sezonu. Bilo je mnogo uspona i padova u mojoj karijeri, uz nekoliko manjih povreda što je rezultiralo slabijom igrom u predsezoni"

"Sada sam potpisao ugovor za stalno sa Southamptonom i osjećam se sjajno. Tokom ljeta sam pazio na sebe i sada jedva čekam novu sezonu", rekao je Ings.

Liverpool će zaraditi 18 miliona funti odmah, a još potencijalnih 2 miliona će doći od bonusa. Također, Redsi će dobiti 20 posto od Ingsove naredne prodaje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi