Iskusni Šveđanin odveo LA Galaxy do pobjede nad Torontom

Nije bitno šta piše na leđima, Ibrahimović ponovo briljirao!

Fudbaleri Los Angeles Galaxyja su sinoć na svom terenu sa 2:0 savladali ekipu Toronta. Strijelac oba gola za domaće bio je sjajni Zlatan Ibrahimović.

Na ovaj način je Ibrahimović došao do brojke od 13 golova u ovoj MLS sezoni, dok njegov Galaxy nakon novog trijumfa na svom kontu ima 34 boda i nalazi se na drugom mjestu zapadne konferencije - iza gradskog rivala, Los Angeles FC-a.

Iako je sinoć i Toronto imao svoje prilike, nije ih uspio iskoristiti, pa je Zlatan u drugom poluvremenu riješio utakmicu.

LA Galaxy je do vodstva došao u 76. minuti kada je Ibrahimović odlično pogodio glavom nakon centaršuta Alvareza, da bi Šveđanin u samom finišu postavio i konačnih 2:0.

Igrala se 89. minuta kada je Cuello odlično uposlio Ibrahimovića, a ovaj rutinski završio akciju i postavi konačni rezultat utakmice.

Inače, Zlatan Ibrahimović je protiv Toronta igrao u dresu sa greškom. Naime, njegovo prezime je bilo pogrešno napisano ("Irbahimović"), ali to iskusnom Šveđaninu nije donijelo nesreću.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.