Svi će profitirati

De Ligta sitnice dijele od Juventusa, Raioli kašika opet upala u med

Edmir Škorić

Ostale su tek formalnosti da se obave prije nego Matthijs de Ligt bude predstavljen kao igrač Juventusa.

Čelnici Juventusa i ovog ljeta rade dobar posao, no dolazak De Ligta bio bi šlag na kraju. Holandski reprezentativac je trenutno stoper za poželjeti, igrač budućnosti, jedan od najperspektivnijih igrača na svijetu, a navodno je za novi klub odabrao Juventus.

Da napušta Ajax, to se odavno zna, no bilo je samo pitanje hoće li otići u Barcelonu, Bayern, Manchester United, PSG ili Juventus. Odlučio se za Juve i to navodno na poziv Cristiana Ronalda.

Juventus, kako se navodi u italijanskoj štampi, nema brige ni straha od potpisivanja De Ligta, a Calciomercato.com tvrdi da neke sitnice dijele Holanđanijna od potpisa za Staru damu.

Isti izvor navodi da je transfer vrijedan gotovo 80 miliona eura, a od toga 11 miliona pripast će Mini Raioli, slavnom agentu koji zastupa i 19-godišnju zvijezdu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juve će, inače, do novca doći i prodajom igrača kao što su Joao Cancelo, Gonzalo Higuain, Mario Mandžukić, Sami Khedira i Blaise Matuidi.

De Ligt će dobiti oko 12 miliona eura po sezoni i postat će jedan od najplaćenijih igrač italijanskog prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.