Gianluigi Buffon je pokazao koliko voli Juventus iako su ga povrijedili prošle godine

Vratio se u Staru damu

Gianluigi Buffon je pokazao koliko voli Juventus iako su ga povrijedili prošle godine

Endin Čaušević

Legendarni golman Gianluigi Buffon danas je zvanično potpisao ugovor s Juventusom.

Buffon je sa Starom damom potpisao jednogodišnji ugovor nakon što je proteklu sezonu branio za PSG. Prošlog ljeta ovaj 41-godišnji golman otišao je nakon što mu je istekao ugovor, a mnogi su bili ljuti na čelnike Juventusa zbog toga.

Naime, u Juventusu tada nisu željeli da daju Buffonu novi ugovor na dvije sezone koliko je on želio, te je na kraju nakon 18 godina napustio ovaj klub. Ipak, i pored svega odlučio se vratiti kada je dobio poziv iz Torina.

Buffon je na stolu imao ponude iz Engleske i jednu bogatu ponudu iz Kine, ali sve to je odbio zbog ljubavi prema Juventusu. Iako su ga sigurno povrijedili prošle godine kada mu nisu dali novi ugovor on je sve to zaboravio i vratio se kući jer se tu najbolje osjeća.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Očekuje se da Buffon na kraju naredne sezone završi karijeru i tako će mu se ipak ispuniti želja da to bude dok je još član Juventusa gdje je proveo najljepše dane svoje karijere.

Buffon će za ovaj jednogodišnji ugovor zaraditi 1,5 miliona eura, a navodno da je prihvatio ponudu iz Kine zaradio bi čak oko osam miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Torcida
Ljudina
2 1
Mele
Hoce li dignuti pehar lige prvaka ?? Sa 42 g. UUUUU. i otici u penziju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi