Dnipro je 2015. poražen od Seville u finalu rezultatom 3:2

Tužan kraj za ukrajinski klub

Prije četiri godine igrali finale Evropske lige, sada se gase kao klub nakon 101 godine postojanja

S. Pašalić

Čudno je to kako se u nogometu stvari za vrlo kratko vrijeme mogu drastično promijeniti.

Slučaj je to i sa ukrajinskim klubom Dniprom koji je 2015. godine stigao do finala Evropske lige gdje je poražen od Seville rezultatom 3:2.

Dnipro je te sezone igrao sjajno i na putu do finala izbacio Ajax, Club Brugge i Napoli i čak je Nikola Kalinić doveo ovaj klub u rano vodstvo u finalu, da bi Sevilla preokrenula rezultat.

Ukrajinski klub je izjednačio golom Rotana, ali je Carlos Bacca golom u 73. minuti donio trofej španskom klubu.

Nakon toga se desio veliku pad u ovom klubu koji više nije mogao plaćati svoje igrače i trenera Juandea Ramosa.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ubrzo su uslijedile kazne, a u sezoni 2016/2017 su izbačeni u drugu ligu. Danas ovaj klub nije podnio prijavu ni za amatersku ligu pa bi se vrlo lako moglo desiti da se nakon 101. godine postojanja ugasi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.