Ugasio se ukrajinski Dnipro
Foto: EPA

Zbog velikih dugova

Ugasio se ukrajinski Dnipro

Midhat Šljivak

Ukrajinski Dnipro više ne postoji.

Prošlogodišnji finalist Evropske lige prestao je da postoji, jer je vlasnik Ihor Kolomoisky odbio da plati dugove i odlučio je da ugasi tim.

"Naš Dnipro više ne postoji. Niko neće platiti naše dugove. Dnipro Arena međutim neće biti prazna. Neki od timova će je koristiti ili će se formirati drugi klub", piše na nezvaničnoj klupskoj stranici.

Rukovodstvo tima se međutim ne predaje. Pokušavaju pronaći investitora koji bi vratio dugove, pa postoji još mala mogućnost da klub ipak preživi.

Najveći klupski uspjeh su naslovi prvaka Sovjetskog Saveza u dva navrata, osvajanje Kupa, Superkupa, te finale Evropske lige prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi