Wimbledon

Đoković se mučio, Verdasco neumoljiv, kraj za četvrtog nositelja

Edmir Škorić

Ni današnji dan na Wimbledonu nije protekao bez iznenađenja.

Kevin Anderson, osmi igrač svijeta i četvrti nositelj, poražen je od Argentinca Pelle sa 6:4, 6:3, 7:6. Južnoafrički teniser bio je postavljen za velikog favorita, a na kraju nije osvojio nijedan set.

Tako je Miloš Raonić dobio lakšeg rivala u osmini finala. Kanađanin je još danas sa 7:6, 6:2, 6:1 eliminisao Amerikanka Opelu.

Benoit Paire je izbacio Jirzija Veselog u četiri seta, dok je Bautista nadigrao Kačanova sa 6:3, 7:6, 6:1.

Novak Đoković nije, kako se možda očekivao, lako došao do pobjede nad Poljakom Hurkaczom. Novak je prvi set dobio sa 7:5, ali je drugi izgubio u taj-brejku.

Ipak, ubrzo je shvatio da je vrag odnio šalu, pa je sa 6:1, 6:4 riješio svog rivala i u narednoj rundi igra protiv pobjednika meča Auger-Aliassime - Humbert.

Fernando Verdasco na iskustvo - dobio je Fabbiana u tri seta, s tim da je Brazilac u zadnjem poenu napravio duplu grešku i tako počastio Španca prolazom dalje. Verdasco je slavio sa 6:4, 7:6, 6:4.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.