Fukare večeras u Tuzli na jedinstven način najavile derbi sa Čelikom
Poziv navijačima da podrže klub

Derbi starih rivala

Fukare večeras u Tuzli na jedinstven način najavile derbi sa Čelikom

Midhat Šljivak

Veliki rivali FK Sloboda i NK Čelik sutra će na Tušnju odigrati meč 26. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Ovaj meč mnogo je bitniji za domaći tim koji se bori za ulazak u društvo najboljih, a navijačka skupina Fukare vatrometom je pozvala Tuzlake na Tušanj.

FK Sloboda u borbi je za ekspresan povratak u društvo najboljih bh. timova. Bitka sa Stupčanicom još nije dobijena, ali Tuzlaci su veliki favoriti za ulazak u elitu.

Sutra je za tuzlanski tim veoma važan meč. Na Tušanj stiže veliki rival Čelik, a duel starih rivala mnogo je bitniji za Slobodu.

Tuzlanski tim mora pobijediti ovaj meč, Čelik s druge strane nema šta igrati jer su trenutno sigurni u sredini tabele.

Pred ovaj duel vatreni navijači tuzlanskog tima, popularne Fukare, odlučili su na jedinstven način pozvati Tuzlake na tribine. Priredili su vatromet i na taj način su poručili kako je klubu potrebna dodatna podrška.

Sloboda će od prve minute krenuti prema golu Čelika. Očekivanja su velika.

Oglasi

"Znamo šta nas čeka i znamo naš cilj. Izaći ćemo na teren maksimalno fokusirani kako bismo uzeli tri boda i nastavili put ka Premijer ligi", rekao je pomoćni trener Slobode Darko Mitrović i dodaje:

"Neće biti lako protiv Čelika. Igraju u sistemu 5-3-2 i to je teško probiti. Ipak, smatram da imamo odgovore na ovakvu taktiku", istakao je Mitrović.

Sloboda je trenutno vodeći tim Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Pet utakmica prije kraja tuzlanski tim je tri boda ispred glavnog rivala Stupčanice.

Tim Zlatana Nalića je trenutno na 58 bodova, Stupčanica je osvojila 55, a sutrašnji protivnik Slobode je na osmom mjestu s 35 bodova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Do kraja sezone Tuzlaci pored Čelika igraju s Tomislavom, Bratstvom, TOŠK-om i BFK Simm Bau.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi