Miroslav Stevanović se oprostio od igranja za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Nakon 33 nastupa

Miroslav Stevanović se oprostio od igranja za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine · Zvanično

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Nakon Ibrahima Šehića i Miralema Pjanića, od igranja za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine oprostio se i Miroslav Stevanović (33).

Na svom Instagram profilu fudbaler švicarskog Servettea, Miroslav Stevanović, objavio je da se oprašta od igranja za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Zahvalni krilni fudbaler koji je godinama jedan od najboljih igrača švicarske lige nakon 33 nastupa i tri postignuta pogotka završava reprezentativnu karijeru.

"Nakon mnogo godina u kojim sam s ponosom nosio dres Bosne i Hercegovine, donio sam odluku da se oprostim od dresa reprezentacije i mjesto prepustim mlađima.

Zahvaljujem saigračima, selektorima i svima koji su u ovim godinama imali određene funkcije u reprezentaciji, a nisu bili eksponirani. Hvala vam za sve!

Naravno, posebno hvala našim navijačima na podršci tokom svih ovih godina. Bila mi je čast i zadovoljstvo predstavljati Bosnu i Hercegovinu i ono što sad na kraju sa sigurnošću mogu tvrditi je da sam na svim utakmicama dao maksimum.

Oglasi

Reprezentaciji u budućnosti želim mnogo sreće i uspjeha. Mića", objavio je na Instagramu. 

Miroslav Stevanović se porukom na Instagramu oprostio od reprezentacije. 

Podsjetimo, Miroslav Stevanović je trebao biti na spisku za predstojeće utakmice s Engleskom i Italijom, ali je selektor Sergej Barbarez objasnio i zašto nije:

"Imali smo ideju da zovemo Stevanovića, ali dobili smo kratak i jasan odgovor da je vrlo frustriran i ljut zbog svega što se desilo. Svakog sam momka sam zovnuo i svako je znao prvo od mene da će biti pozvan". 

Na njega selektor Savo Milošević nije računao za baraž utakmicu protiv Ukrajine, odnosno eventualne baraž utakmice protiv Ukrajine, te Islanda/Izraela i nakon skoro dva mjeseca od tog poraza od Ukrajine uslijedila je ovakva odluka fudbalera Servettea.

Ovome dodajmo kako je igrač rođen u Zvorniku upisao i 27 nastupa za mlađe selekcije naše zemlje uz osam postignutih pogodaka.

Karijeru je počeo u Drini, da bi onda igrao za Vojvodinu, Palić, Borac, Sevillu, Elche i Alaves prije jedne pauze 2014. godine kada je bio bez klupa.

Odlazi tada u mađarski Gyor, grčki Ergotelis, te 2016. godine dolazi u Željezničar gdje je oživio karijeru i otišao u Servette.

Tamo je procvjetao od dolaska 2017. godine, te je i dan danas jedan od ključnih igrača u ovom klubu s kojim je ove sezone igrao i Evropu.

Top Komentari

gojazni_shljivack
Neka si cetnike, sad se vrati u Zvornik i nosi tamo dres Smrdije.
1 7
visokohz
Nije neka šteta...
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti