Karijeru nastavlja u Italiji

Matej Rodin potpisao za Perugiju, poznato koliko novca je zaradio FK Željezničar!

Endin Čaušević

Matej Rodin se nije pojavio na pripremama FK Željezničar za novu sezonu i bilo je jasno da će ovaj defanzivac sigurno napustiti Grbavicu.

Rodin je u prošloj sezoni bio jedan od najboljih igrača u redovima Plavih, a iako igra na mjestu štopera uspio je postići tri gola. Svojim igrama privukao je pažnju nekoliko klubova, a sada se i zvanično zna da karijeru nastavlja u Italiji.

Naime, Rodin je potpisao ugovor sa italijanskom Perugijom s kojom je dogovorio saradnju na četiri godine. S obzirom da je imao važeći ugovor sa Željom italijanski tim je bio primoran da plati obeštećenje.

Tako je Željezničar od prodaje ovog 23-godišnjeg defanzivca inkasirao 150.000 eura što je potvrđeno jutros.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rodin se već nekoliko dana nalazi u Italiji, a nakon što je prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor priključit će se ekipi na pripremama za novu sezonu. Ovaj defanzivac će u novom klubu nositi dres s brojem 44 baš kao i u Željezničaru.

Rodin je prije Željezničara igrao još za Zrinjski, GOŠK, Aluminij, Lokomotivu i Šibenik.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.