"Zadovoljan sam što nismo izgubili od ekipe koja je odmornija i spremnija od nas"

Amar Osim nakon meča na Pecari

"Zadovoljan sam što nismo izgubili od ekipe koja je odmornija i spremnija od nas"

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Željezničara večeras su remizirali na Pecari protiv Širokog Brijega u okviru pripremne utakmice.

Plavi s Grbavice su poveli sredinom drugog dijela kada je gol dao Sinan Ramović, no Široki je uspio da dođe do izjednačenja pogotkom Vukoje za konačnih 1:1.

Nakon meča trener Želje, Amar Osim, poručio je da je zadovoljan igrom svog tima, ali da je bilo očigledno da su igrači Širokog bili spremniji i odmorniji jer već za sedam dana igraju takmičarsku utakmicu.

"Fina utakmica gdje ste vidjeli razlike između ekipe koja je u optimalnoj formi to je Široki i nas koji smo došli direktno s priprema. Oni su bili svježiji i uspjeli smo se odbraniti. Imali smo finu akciju i dali gol, a oni su kasnije izjednačili. Nismo ni blizu optimalne forme, a to znamo. Miksali smo ekipu i nismo igrali s tom pravom ekipom. Kada dođemo do svježine i dođemo do prave ekipe to će izgledati dosta bolje", rekao je Osim i dodao.

"Zadovoljan sam što nismo izgubili od ekipe koja je odmornija od nas i spremnija. Oni su u fulu spremni jer imaju utakmicu za sedam dana, a mi tek kasnije. Igrači su pokazali želju da ne izgube i igrali su koliko je domaćin dozvolio. Široki je puno više napadao, a mi smo u drugom imali neke ozbiljnije šanse".

Osvrnuo se i na probleme s pozicijom štopera.

"Štoper? Imamo trojicu štopera, a jedan ima malu povredu i nadamo se da će je sanirati, a drugi ima kartone i biće u timu tek od drugog kola. Vidjet ćemo i čekamo da se Bogičević pokuša oporavit i u drugom kolu ćemo biti kompletni. Ali, ako se Bogi ne oporavi onda će Sadiković morati igrati štopera".

Nova pojačanja na Grbavici?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dovest ćemo igrače koji mogu odmah igrati, a takve igrače nije lako naći i platiti. Ako se pojavi dobar igrač u okviru naših finansija dovest ćemo ga, ali ako je nešto nerealno onda nećemo pretjerivati. Na vidiku nema još ništa specijalno, ako šta bude sigurno će se čuti".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

gogs
Kako smo samo smiješni i jadni
16 0
Taceoni
Do decembra ceš valjda pogoditi pravu ekipu
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi