Stamen i štoper karijeru nastavlja u Italiji

Rodin se oprostio od FK Željezničar: Dali ste mi osjećaj pripadanja

Matej Rodin je nakon jedne sezone napustio FK Željezničar, a karijeru će nastaviti u italijanskoj Perugiji.

Ovaj 23-godišnji štoper je sa Perugijom dogovorio četverogodišnju saradnju, a kako je bio pod ugovorom sa FK Željezničar, na Grbavicu će stići 150.000 eura odštete.

Rodin se navodno već nekoliko dana nalazi u Italiji, a nakon što je prošao ljekarske preglede ozvaničio je saradnju sa svojim novim klubom.

Sada već bivši štoper Plavih se od FK Željezničar danas oprostio porukom na društvenim mrežama:

"Bila je čast i zadovoljstvo biti dio obitelji FK Željezničar, vrijeme je za nove izazove, svakako da će mi ovih godinu dana ostati u lijepom sjećanju, ono što ste mi dali je osjećaj pripadanja i zauvijek ću se osjećati kao dio vas. Puno sreće i uspjeha u novoj sezoni... Jer mi smo Željini, a Željo je naš."

Inače, Matej Rodin je u protekloj sezoni bio jedan od boljih u ekipi Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stameni štoper je odigrao 24 utakmica Premijer lige BiH u dresu Željezničara, te je uspio postići i tri gola.

Prije dolaska u Željezničar Rodin je nastupao za Zrinjski, GOŠK, slovenački Aluminij, te Lokomotivu i Šibenik u Hrvatskoj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.