Diallo je prošle sezone bio standardan član prvog tima

Prošlog ljeta stigao u Dortmund, ali sada želi napustiti klub

Lyon u prednosti ispred PSG-a u utrci za nezadovoljnog igrača Borussije Dortmund

S. Pašalić

Borussia Dortmund je već dovela nekoliko pojačanja za narednu sezonu, ali bi se mogla suočiti i sa jednim neočekivanim odlaskom.

Prije nekoliko dana Abdou Diallo je najavio da žali napustiti ovaj tim iako ima ugovor do 2023. godine.

23-godišnji Francuz je izjavio kako dolazak Matsa Hummelsa nije utjecao ne njegovu odluku, nego da ju je on donio mnogo ranije.

On je u Dortmund stigao prošlog ljeta, a odigrao je 38 utakmica za ovaj tim. Za njegove usluge je ranije bio zainteresovan PSG, a prema posljednjim informacijama i Lyon se uključio u utrku za njega.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Diallo je karijeru započeo u Monacu, a 2017. godine je za 5 miliona eura prešao u Mainz. Godinu dana nakon toga je stigao u Borussiju za 28 miliona eura i postao treće najskuplje pojačanje u historiji ovog kluba. Njegova trenutna vrijednost je 35 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.