Jedan od standardnih igrača Borussije Dortmund želi napustiti klub, PSG spremno čeka
Diallo je prošle sezone stigao u Dortmund za 28 miliona eura

Nakon nekoliko dolazaka, čini se da će uslijediti i jedan neočekivan odlazak

Jedan od standardnih igrača Borussije Dortmund želi napustiti klub, PSG spremno čeka

S. Pašalić

Borussia Dortmund ima šest štopera za narednu sezonu, ali uskoro bi ih moglo biti pet.

Naime, kako prenosdi "Sky", 23- godišnji Abdou Diallo je izrazio želju da napusti klub iz Dortmunda, a njegovi agenti su već pripremili službeni zahtjev čelnim ljudima kluba.

Diallo je prošlog ljeta stigao iz Mainza u Borussiju za 28 miliona eura, a odigrao je 28 utakmica u Bundesligi za klub iz Dortmunda u prošloj sezoni i postigao jedan gol.

Nekoliko klubova iz Engleske i Španije je zainteresovano za njega, ali također i francuski prvak PSG koji je čini se izgubio bitku za Matthijsa De Ligta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Igrač Borussije kaže da nije dolazak Matsa Hummelsa uticao na njegovu odluku, nego je on o odlasku razmišljao već nekoliko sedmica ranije.

Diallo je treće najskuplje pojačanje u historiji Borussije Dortmund, a ima ugovor sa ovim klubom do 2023. godine.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi