Guardiola priznao grešku

Dani Alves: Rekao sam Guardioli da nije u pravu jer bismo na taj način "uspavali" Messija

Endin Čaušević

Dani Alves je oduševio sve igrama na Copa Americi i skrenuo je na sebe pažnju mnogih evropskih klubova.

Ovaj 36-godišnji Brazilac je trenutno bez kluba jer mu je istekao ugovor s PSG-om, ali sigurno da mu neće biti problem pronaći novi angažman nakon sjajnog nastupa u dresu Brazila na Copa Americi.

Pojavile su se čak priče da bi se Alves mogao vratiti u Barcelonu gdje je proveo najbolje dane svoje karijere. On je za Barcu igrao osam godina i osvojio je sve što je mogao.

U izjavi za brazilske medije otkrio je kako je jednom došao u sukob s Pepom Guardiolom zbog načina na koji je igrao. Od njega je Guardiola tražio da loptu dodaje igračima u sredini terena, ali on je to zanemario i loptu je samo dodavao Messiju.

"Messi je igrao desno krilo, a ja sam bio na beku. Dodavao sam loptu odmah njemu, a to se Guardioli nije sviđalo. Takva igra ne donosi neku koristi i probojnost i tražio je od mene da loptu dodajem igračima u sredini terena, a oni onda na krilo. Ni ja ne volim dodavati loptu odmah na krilo, ali sam u ovom slučaju to namjerno radio i zanemario Guardiolin savjet", rekao je Alves i dodao.

"Sjećam se jednom prilikom me pozvao sa strane i pitao zašto radim suprotno od onoga što on traži. Odgovorio sam mu 'Šefe oprostite, ali niste u pravu. Ako Messi na krilu provede dvije minute bez lopte onda će se isključiti totalno iz igre i potonuti. Da bi riješio utakmicu moramo ga držati budnim i uključenim'. Pep me samo pogledao i rekao da sam u pravu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

To je bio sigurno jedan od rijetkih slučajeva u kojima je Guardiola odustao od svojih taktičkih ideja jer je shvatio da je Alves u pravu što se kasnije i dokazalo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.