"Priznajem da smo imali početke kontakte oko Neymara s jednim klubom, a to je Barcelona"

Leonardo se oglasio

"Priznajem da smo imali početke kontakte oko Neymara s jednim klubom, a to je Barcelona"

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar digao je veliku prašinu nakon što se jučer nije pojavio na početku priprema PSG-a čime je dodatno rasplamsao priče da će napustiti francusku ekipu.

Neymar se već neko vrijeme povezuje s povratkom u Barcelonu i navodno je već svima rekao da želi da ide iz PSG-a jer je shvatio da je napravio grešku u karijeri kada je prije dvije godine odlučio napustiti katalonski klub.

Da tu nešto ima pokazalo se jučer kada Neymar nije došao na početak priprema za novu sezonu, a čelni ljudi Parižana najavili su da će ga kazniti zbog nepoštovanja prema klubu.

Međutim, po prvi put je neko iz PSG-a priznao da zaista postoje kontakti s Barcelonom i da uopšte nije nemoguće da se Neymar vrati na Camp Nou. Naime, javnosti se obratio sportski direktor Leonardo koji je otkrio situaciju oko Neymara.

"Zvanične ponuda za Neymara nije bilo, ali moram priznati da smo imali početke kontakte s jednom španskom ekipom, a to je Barcelona. Neymar je svima jasno dao do znanja da želi ići iz kluba. Ipak, u fudbalu danas kažete jedno, a sutra sasvim drugo i vidjet ćemo šta će biti", rekao je Leonardo i nastavio.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Nije se pojavio na prozivci i zaista je morao biti tu. To je dobro znao, ali se nije pojavio. Bit će sigurno kažnjen i razmatramo sankcije za njega. Da, razgovarao sam s njim, ali neću u detalje. I njegovim zastupnicima smo rekli kako stvari stoje i tu je sve jasno. Neymar ima tri godine ugovora i ako ga neko želi morat će poslati ponudu koja će zadovoljiti naše apetite. Mi zvaničnu ponudu još uvijek nismo dobili".

Također, Leonardo je na kraju izjavio da zna da Neymar i Barcelona imaju sumnjie kontakte, ali je jasno dao do znanja svima šta se treba desiti da on napusti Parižane.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi