Dani Alves po prvi put u životu kritikovao Lionela Messija

Iznenađen izjavama svog prijatelja

Dani Alves po prvi put u životu kritikovao Lionela Messija

E. Čaušević

Lionel Messi izazvao je dosta pažnje izjavama da je Copa America bila u znaku korumpiranih sudija zbog čega bi mogao biti žestoko kažnjen.

Messi i društvo bili su bijesni nakon poraza u polufinalu od Brazila (2:0), a meč je obilježilo nekoliko sumnjivih odluka sudije. Argentinci su nakon meča kritikovali suđenja i pričali na sav glas kako je Brazil jednostavno morao u finale.

Sve je kulminiralo u meču za treće mjesto između Argentine i Čilea kada je nakon samo pola sata Messi dobio direktan crveni karton, ali ruku na srce to je bila itekako prestroga odluka sudije.

Messi je nakon meča odbio da primi medalju za treće mjesto, te je poručio da ne želi biti dio turnira koji je korumpiran i na kojem je od starta trofej osiguran Brazilu.

Zbog svog komentara Messi je izazvao žestoku reakciju javnosti u Brazilu, ali i reprezentativaca ove zemlje. Oglasio se i Dani Alves koji je jako dobar prijatelj s Messijem, ali ovaj put jednostavno nije mogao stati na stranu kapitena Argentine.

"Pokazao je nepoštovanje tvrdnjama da je trofej kupljen. Mi smo jako dobri prijatelji i to svi znaju. No, ako mi je on prijatelj ne mora značiti da govori istinu. Rekao je neke pogrešne stvari, ali to je vjerovatno bilo u afektu", poručio je Dani Alves.

Top Komentari

ubnt
Dani Alves i Suárez , dvije najveće ljudske gnjide koje su ikada igrale fudbal !
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi