Valverde će biti na slatkim mukama

Kako će izgledati sastav Barcelone ako dođu Neymar i Griezmann?

Endin Čaušević

Barcelona je u dosadašnjem dijelu prelaznog roka dovela Frenkieja de Jonga i Neta, ali od katalonskog kluba se tek očekuju zvučna pojačanja.

Jasno je da će biti nekoliko izmjena u igračkom kadru Barcelone za novu sezonu, a navijači nestrpljivo očekuju zvučna pojačanja. Prošle sedmice predstavljen je De Jong, a sada se čeka dolazak Antoinea Griezmanna.

Također, uveliko se piše o tome da će se Neymar vratiti u Barcu, a iz PSG-a su sinoć potvrdili da Brazilac želi napustiti Pariz i da ih je Barcelona već kontaktirala.

No, postavlja se pitanje kako će sastav Barcelone izgledati ukoliko Ernesto Valverde bude imao sve te napadače na raspolaganju. U dolasku Griezmanna i Neymara očekuje se odlazak Coutinha, dok bi Dembele i Luis Suarez mogli na klupu.

Pretpostavlja se da bi uz Messija u vrhu napada igrali Neymar i Griezmann, dok bi Suarez i Dembele čekali priliku s klupe. Također, očekuje se da će i znatno manju minutažu imati Ivan Rakitić i Arturo Vidal i nije nemoguće da neko od njih napusti klub ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Potencijalni sastav Barce za novu sezonu je: Ter Stegen, Semedo, Pique, Lenglet, Jordi Alba, Busquets, De Jong, Arthur, Neymar, Messi, Griezmann.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.