Dani Alves: Rekao sam Guardioli da nije u pravu jer bismo na taj način "uspavali" Messija

Guardiola priznao grešku

Dani Alves: Rekao sam Guardioli da nije u pravu jer bismo na taj način "uspavali" Messija

E. Čaušević

Dani Alves je oduševio sve igrama na Copa Americi i skrenuo je na sebe pažnju mnogih evropskih klubova.

Ovaj 36-godišnji Brazilac je trenutno bez kluba jer mu je istekao ugovor s PSG-om, ali sigurno da mu neće biti problem pronaći novi angažman nakon sjajnog nastupa u dresu Brazila na Copa Americi.

Pojavile su se čak priče da bi se Alves mogao vratiti u Barcelonu gdje je proveo najbolje dane svoje karijere. On je za Barcu igrao osam godina i osvojio je sve što je mogao.

U izjavi za brazilske medije otkrio je kako je jednom došao u sukob s Pepom Guardiolom zbog načina na koji je igrao. Od njega je Guardiola tražio da loptu dodaje igračima u sredini terena, ali on je to zanemario i loptu je samo dodavao Messiju.

"Messi je igrao desno krilo, a ja sam bio na beku. Dodavao sam loptu odmah njemu, a to se Guardioli nije sviđalo. Takva igra ne donosi neku koristi i probojnost i tražio je od mene da loptu dodajem igračima u sredini terena, a oni onda na krilo. Ni ja ne volim dodavati loptu odmah na krilo, ali sam u ovom slučaju to namjerno radio i zanemario Guardiolin savjet", rekao je Alves i dodao.

"Sjećam se jednom prilikom me pozvao sa strane i pitao zašto radim suprotno od onoga što on traži. Odgovorio sam mu 'Šefe oprostite, ali niste u pravu. Ako Messi na krilu provede dvije minute bez lopte onda će se isključiti totalno iz igre i potonuti. Da bi riješio utakmicu moramo ga držati budnim i uključenim'. Pep me samo pogledao i rekao da sam u pravu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

To je bio sigurno jedan od rijetkih slučajeva u kojima je Guardiola odustao od svojih taktičkih ideja jer je shvatio da je Alves u pravu što se kasnije i dokazalo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Uopšte ovo nije rekao.
1 0
e_jbga
Koje novinarstvo...ovo su stripovi ali ne oni profesionalni nego teški amaterizam
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti