Inter neće biti jedini

Na kultnom San Siru sljedeće sezone dva kluba će igrati Ligu prvaka

Admin Čaušević

Iako se Milan nije uspio plasirati u Ligu prvaka, domaće mečeve elitnog takmičenja na San Siru/Giuseppe Meazzi naredne sezone igrat će dva kluba.

Osim Intera Ligu prvaka na kultnom milanskom stadionu, prema pisanju Gazzette dello Sport, igrat će i Atalanta.

Debitant u najjačem klupskom takmičenju na svijetu je izrazio želju da igra domaće utakmice na San Siru jer se radovi na stadionu u Bergamu neće završiti u planirano vrijeme.

Milan i Inter nemaju ništa protiv da Atalanta igra u Milanu, a svoju saglasnost će dati gradska vlast koja inače upravlja stadionom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Atalanti su se odlučili na ovaj potez nakon što je tokom posljednje posjete UEFA-inih inspektora uočeno niz nedostataka tokom rekonstrukcije stadiona u Bergamu.

Očekivalo se da će Atalanta svoje evropske susrete igrati na stadionu Mapei u Reggio Emiliji kao prethodnih sezona, ali prema svemu sudeći to više neće biti slučaj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.