Potvrđena imena pomoćnika trenera Stare dame

Ako se izuzme Maurizio Sarri, "struka" Juventusa broji 20 ljudi

Danas su potvrđena imena pomoćnika Maurizija Sarrija u Juventusu.

Tako je i potvrđeno da se Andrea Barzagli još neće priključiti stručnom štabu Juventusa jer mu je potrebno malo odmora nakon što je okončao profesionalnu igračku karijeru.

Sarri će u Juventusu ponovo sarađivati sa pomoćnikom Giovannijem Martusciellom sa kojim je radio u Empoliju.

Staroj dami se pridružio i Nikos Tzouroudis koji je 2002. godine osnovao Milan Lab i koji je sa Rossonerima bio do 2018.

Ko stoji iza prvog tima?

Stručni štab Juventusa: Maurizio Sarri (trener), Giovanni Martusciello (pomoćni trener), Gianni Picchioni (trener prvog tima), Loris Beoni (trener prvog tima), Claudio Filippi (trener golmana), Massimo Nenci (trener golmana).

Kondicioni treneri: Daniele Tognaccini (šef kondicionih trenera), Andrea Pertusio (kondicioni trener), Davide Losi (Kondicioni trener), Enrico Maffei (kondicioni trener), Duccio Ferrari Bravo (kondicioni trener), Davide Ranzato (kondicioni trener).

Sportska nauka: Roberto Sassi (šef sektora sportske nauke), Antonio Gualtieri, Darragh Connolliy.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Medicinski tim: Luca Stefanini (šef medicinskog tima), Nikos Tzouroudis (šef medicinskog tima prve ekipe), Marco Freschi (medicinski tehničar prvog tima).

Analiza mečeva: Riccardo Scirea (šef sektora za analizu mečeva), Domenico Vernamonte, Giuseppe Maiuri.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.