Paragvajski nogometaš stigao je na Bilino polje, te bi u narednim danima trebao i službeno biti predstavljen kao novi igrač NK Čelik. Foto:www.abc.com

Riješenje za poziciju lijevog bočnog

Paragvajski nogometaš novo lice na Bilinom polju · Saznajemo

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su se vratili s priprema iz Turske, gdje su odradili glavni dio priprema za narednu sezonu u Premijer ligi.

Zeničani su u Turskoj odigrali tri kontrolne utakmice, a u nedjelju će na Bilinom polju igrati generalku protiv Olimpika, što će biti posljednja provjera pred gostovanje Širokom Brijegu na otvaranju nove sezone.

Kako smo već pisali nekoliko puta, klub je u potrazi za još jednim lijevim bekom, a čini se da su iz kluba s Bilinog polja riješili i ovo pitanje. Danas je u Zenicu stigao 21-godišnji lijevi bočni iz Paragvaja, koji će zajedno sa Ljubišom Peceljom pokriti lijevu stranu u narednoj sezoni.

Riječ je o 21-godišnjem Carlos Fabián León Filipetto, koji je igrao u najjačem rangu nogometa u Paragvaju. Zanimiljivo ova vijest je obavljena i u Paragvaju, gdje je potvrđeno da će ovaj nogometaš potpisati za NK Čelik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vidjet ćemo hoće li angažovanje stranog igrača uroditi plodom, jer će biti sigurno potrebno i vrijeme da ovaj igrač dobije pravo nastupa za Čelik. Upitno je i u kakvoj je fizičkoj spremi, budući da u Zenicu dolazi skoro na kraj priprema.

Dolaskom ovog nogometaša skoro sigurno je otpalo angažovanje Josipa Projića, koji se u posljednje vrijeme povezivao s crno-crvenima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.