NK Čelik okončao pripreme u Turskoj: Za kompletiranje ekipe nedostaje lijevi bočni
Zeničani u narednoj sezoni žele biti u vrhu tabele, a vrijeme će pokazati hoće li uspjeti u svome cilju

Crno-crveni se danas vraćaju u Zenicu

NK Čelik okončao pripreme u Turskoj: Za kompletiranje ekipe nedostaje lijevi bočni

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika završili su 15-dnevne pripreme u Turskoj, te je danas planiran povratak u Zenicu, gdje će izabranici Hasana Ozera odraditi i posljednju fazu priprema.

Zeničani su u Turskoj odigrali tri pripremne utakmice. Upisali su dva minimalna poraza od makedonskog Shkupija i turskog Yani Malatyaspora rezultatom 0:1, dok su pobijedili nigerijski Heartland, ubjedljivo sa 5:0.

Klub sa Bilinog polja nije još zaključio igrački kadar za narednu sezonu. Crno-crvenima evidentno fali još jedan lijevi bek, budući da je na ovoj poziciji samo na raspolaganju Ljubiša Pecelj.

Dodatni problem za stručni štab nastao odlaskom Ivana Livaje.  Nastala je praznina i na poziciji desnog bočnog, gdje Hasan Ozer ima samo po vokaciji jednog igrača Tomislava Raguža, te mladog Enija Zilića, koji može igrati desnog beka, ali i stopera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Spominjao se i dolazak iskusnog lijevog beka Josipa Projića, koji bi zaključio listu dolazaka na Bilinom polju, ali još ništa nije dogovoreno glede ovog igrača i rukovodstva kluba. Ono što je najbitnije za stručni štab jeste što su pripreme u Turskoj prošle bez povreda igrača, što sigurno sve može radovati.

Zeničani će u nedjelju na Bilinom polju dočekati sarajevski Olimpik, što će biti posljednja provjera prije početka Premijer lige i gostovanja u prvom kolu kod ekipe Širokog Brijega.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi