Idol iz djetinjstva se ne zaboravlja

Zbog čega Griezmann nosi samo dres dugih rukava?

Endin Čaušević

Antoine Griezmann jučer je zvanično postao novi fudbaler Barcelone u koju je stigao iz Atletico Madrida.

Barcelona je aktivirala otkupnu klauzulu francuskog napadača i dovela ga za 120 miliona eura, a Griezmann će sutra biti predstavljen na Camp Nou pred navijačima katalonskog kluba.

Saga oko Griezmannovog odlaska u Barcu trajala je godinu dana, ali je na kraju uspio da potpiše za Blaugranu.

Ono što se sada sigurno može reći jeste da ćemo Griezmanna gledati u Barceloni u dresovima dugih rukava. Naime, to je njegova tradicija, a sve zbog toga što mu je idol u djetinjstvu bio David Beckham.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Beckham je nekada volio dresove dugih rukava, a u njegovu čast takve Griezmann nosi već godinama. Sigurno je da će isto nastaviti i igrajući za Barcelonu.

"Nosim dres dugih rukava zbog Beckhama. On je to radio i on je moj idol. BIo je gospodin na terenu, ali i van njega i to mi se najviše sviđa", rekao je Griezmann jednom prilikom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.