Atletico ima dokaze i traži 200 miliona eura: Ugovor je potpisan u martu, ali ko odlučuje o svemu?
(Foto: EPA)

Transfer Griezmanna izazvao prašinu

Atletico ima dokaze i traži 200 miliona eura: Ugovor je potpisan u martu, ali ko odlučuje o svemu?

Midhat Šljivak

Barcelona je danas objavila kako je njihov novi fudbaler francuski napadač Antoine Griezmann.

Advokat francuskog fudbalera je u prostorijama La Lige uplatio depozit od 120 miliona eura, čime je aktivirana otkupna klauzula, ali Atletico se obratio javnosti i tvrdi da Barca nije radila legalno.

Prema njihovim tvrdnjama dogovor je postignut prije nego što je cifra odštetne klauzule 'spala' na 120 miliona eura i smatraju da bi Barca trebala platiti sumu od 200 miliona eura.

"Cifra koja je uplaćena nije dovoljna da bi se platila njegova odštetna klauzula. Očigledno je da je dogovor imeđu kluba i Barcelone postignut prije nego što je odšetna klauzula sa 200 miliona eura spala na 120 miliona. Atletico Madrid smatra da je ugovor prekršen, gledajući sve činjenice, akcije i izjave fudbalera, pa je klub odlučio da pokrene proceduru zaštite interesa", piše u saopštenju Atletica.

Oni dakle traže više novca jer smatraju da je Barcelona ranije potpisala ugovor sa Griezmannom i pokrenut će postupak za naplatu 200 miliona eura.

Šta se može desiti u ovom slučaju?

Glavnu ulogu u rješavanju ovog spora imat će Fudbalski savez Španije.

Atletico u Savez mora dostaviti dokaze da je ugovor između Barcelone potpisan prije 1. jula, kada je otkupna klauzula od 120 miliona eura aktivirana, a ako dokaza nemaju u ovom slučaju ne mogu napraviti ništa i morat će da prihvate ono što je realnost.

Međutim, određeni španski mediji tvrde da tim iz Madrida ima jake dokaze da je ugovor potpisan mnogo ranije, što bi značilo da im pripada 200 miliona eura.

Navodno, čelnici Atletica imaju u posjedu dokument i ugovor kojeg su Griezmann i Barcelona potpisali još 9. marta i to bi im donijelo pobjedu u ovom slučaju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da li će na kraju Barcelona zaista morati da plati 200 miliona eura, vjerovatno će odlučiti rukovodstvo La Lige.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Ko da sam igra i pobjedjuje, kakve su to cifre???
6 0
Mase007
Cigani katalonski.
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi