"Griezmann nas je razočarao i sigurno da ćemo tražiti svoj novac"

Oglasio se predsjednik Atletico Madrida

"Griezmann nas je razočarao i sigurno da ćemo tražiti svoj novac"

Endin Čaušević

Francuski napadač Antoine Griezmann jučer je zvanično postao novi fudbaler Barcelone.

Transfer saga Barcelone i Griezmanna trajala je godinu dana, ali su Katalonci na kraju uspjeli dovesti francuskog napadača. Barca je za Griezmanna platila 120 miliona eura Atletico Madridu, odnosno aktivirali su njegovu otkupnu klauzulu.

Međutim, odmah nakon objave da je Griezmann novi fudbaler Barcelone oglasili su se iz Atletico Madrida. Oni tvrde da im Barca mora platiti 200 miliona eura jer su imali dogovor s Griezmannom dok je njegova otkupna klauzula bila 80 miliona eura više nego što je na kraju plaćeno.

Predsjednik madridskog kluba Enrique Cerezo izjavio je da imaju dokaze da su Barca i Griezmann još u martu sklopili dogovor i da će tražiti dodatnih 80 miliona eura jer vjeruju da im to pripada.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ako smo izdali saopštenje na taj način onda je jasno da imamo dokaze. Ako se pokaže da smo u pravu tražit ćemo novac koji nam pripada. Mogu samo reći da me Griezmann itekako razočarao. Želio je da ide, a to nam je rekao u zadnji trenutak. On je sjajan fudbaler i o tome nema dileme. Barca je dobila odlično pojačanje, a da li je on napravio pravi potez ostaje nam da vidimo", poručio je Cerezo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi