Foto: Screenshot

Kuda ide ovaj svijet?

Ne, nije šala: Epilog akcije usmjerene ka "ultrasima" i neonacistima - zaplijenjena raketa!

Dugotrajna istraga italijanske policije usmjerena ka grupama Juventusovih ultrasa, te militantnim desničarskim i neonacističkim grupama bliskim navijačima Stare dame za epilog je imala akciju u kojoj je oduzeta čak i raketa.

Istraga pojedinih grupa Juventusovih navijača, čiji su članovi bili neonacistički eksremisti ili su sa takvima bili bliski dovela je do otkrića ogromnog arsenala oružja i nacističkih obilježja.

Uz uobičajene "rekvizite" poput noževa, mačeta i palica pronađeni su i pištolji i automatske puške.

Ono što je, međutim, najšokantnije jeste činjenica da je istraga dovela i do pronalaska rakete u jednoj kući u Torinu.

Navodno je riječ o raketi "zrak-zrak" proizvedenoj u Francuskoj osamdesetih godina prošloj vijeka koja je bila u arsenalu katarske vojske.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za sada nije jasno kako je dospjela do Italije i za šta je trebala biti namijenjena. Navodno se u raketi nalazilo bojevo punjenje.

Treba dodati da su nakon pronalaska arsenala oružje uhapšene tri osobe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.