Celtic odbio novu ponudu Arsenala

"Tierney je bolji od Van Dijka i to će uskoro dokazati"

Endin Čaušević

Kieran Tierney je bez dileme najveća zvijezda Celtica i bit će iznenađenje ukoliko ga škotski prvak uspije zadržati u svojim redovima ovog ljeta.

Tierney nije igrao prošle sedmice na Koševu protiv Sarajeva, ali se očekuje da sutra u revanšu protiv bordo tima bude u sastavu. Celtic je za ovog defanzivca dobio novu ponudu Arsenala od 25 miliona funti, ali su i nju odbili.

Ovaj 22-godišnji defanzivac je prošle sezone oduševio svojim igrama u dresu Celtica, a trener ga je pretežno koristio na poziciji lijevog beka ili štopera.

Tierney je glavna meta Arsenala i sam je priznao da želi ići u londonski klub. No, prije toga će vjerovatno sutra nastupiti protiv Sarajeva u revanšu prvog pretkola Lige prvaka.

Za ovog momka imaju samo riječi hvale, a bivši trener Celtica, Ronny Deila, je izjavio da je on čak bolji nego Virgil van Dijk i da će to dokazati u budućnosti.

"Kieran bi bio zaista dobar u Arsenalu i to znam. Tehnički se malo treba popraviti, ali je on sjajan fudbaler. Mislim da je bolji čak od Van Dijka jer sam i njega trenirao kada je imao godina kao što sata ima Tierney. Virgil je nevjerovatno napredovao nakon odlaska iz Celtica, ali vjerujem da Tierney može još bolje", rekao je Deila.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.