Žele više novca

Dvojica igrača i 40 miliona eura: PSG odbio prvu ponudu Barcelone za Neymara

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar na sinoćnjem sastanku sa sportskim direktorom PSG-a Leonardom iskreno je priznao da želi napustiti Pariz i vratiti se u Barcelonu.

Saga oko Neymara traje već sedmicama, a Brazilac se tek jučer priključio pripremama Parižana. Neymar je na pripreme kasnio sedam dana i zbog toga ga je klub žestoko novčano kaznio sa skoro 400.000 eura.

Međutim, Neymar je jasno dao do znanja da želi napustiti PSG i vratiti se u Barcelonu, te je tražio od Leonarda da ne prave previše problema u pregovorima s katalonskim klubom.

Ipak, čini se da njegova molba nije baš prošla kako se on nadao. Naime, španski mediji prenose da je Barca danas poslala prvu ponudu za Neymara, ali da ju je PSG ekspresno odbio.

Navodno, Barcelona je ponudila Philippea Coutinha i Ousmanea Dembelea uz 40 miliona eura, ali je to PSG odbio. Parižani žele dosta više novca i to su jasno poručili katalonskom klubu. Očekuje se da Barca u narednim danima pošalje novu ponudu za Brazilca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.