Kada počinju najjače evropske lige?

Uskoro nam se vraća najbolji nogomet

Kada počinju najjače evropske lige?

Obzirom da je prošlo već mjesec i pol dana od finala Lige šampiona i utakmice Liverpool - Tottenham, malo je reći da smo se uželjeli najjačeg evropskog fudbala.

Lijepo je ponekad malo i odmoriti, ali obzirom da smo bez Premiershipa, Serije A, Ligue 1, Bundeslige i La Lige već puna dva mjeseca, možemo slobodno reći da smo spremni za nove izazove koje nam ove lige nude.

Zato ovih dana mnoge zanima kada počinju nove sezone u ovim takmičenjima. Mi ćemo vam u ovom tekstu dati odgovor.

Po mnogim mišljenjima najjača svjetska liga, Premiership, starta ove godine 9. augusta. Ona će uz Ligue 1 biti prva liga petice koja starta u 2019. godini, a prvi susret odigrat će u petak navečer Liverpool i Norwich. S druge strane, Ligue 1 otvaraju međusobnim duelom Monaco i Lyon.

Sljedeće dvije lige koje startaju su Bundesliga i La Liga. I u Njemačkoj i u Španiji će to biti učinjeno 16.8. Bayern i Hertha otvaraju Bundesligu, dok će La Ligu u petak večer otvoriti Athletic Bilbao i Barcelona. Dakle, u obje lige branioci titula igraju prvi meč nove sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kao što smo to i navikli, posljednja koja počinje je italijanska Serija A. Italijani bi ovu sezonu trebali otvoriti u subotu 24. augusta, a za sada još nije poznat raspored takmičenja, pa samim tim ne znamo ko će igrati u prvom kolu.

Bilo kako bilo, ostalo je još manje od mjesec dana do povratka najzanimljivijeg i najboljeg fudbala u Evropi i svi sa neatrpljenjem iščekujemo da igre počnu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi