Imaju sigurnu prednost

Dvije "opomene" Plemićima pred večerašnji meč

Admin Čaušević

Zrinjski je u prvom meču pretkola Evropske lige s 0:3 pobijedio Akademiju Pandve te se jednom nogom plasirao u narednu fazu kvalifikacija drugog po jačini UEFA takmičenja. 

Međutim, u mostarskom klubu ništa ne smiju prepustiti slučaju te ekipu iz Sjeverne Makedenije moraju shvatiti maksimalno ozbiljno bez obzira na sigurnu prednost.

Kada bi Plemići na međunardonoj sceni slavili u gostima obično bi i prolazili, međutim dvije "opomene" iz prošlosti ukazuju na oprez.

U sezoni 2005/2006 Zrinjski je kao prvak BiH u gostima pobijedio Dudelange s 0:1, ali je pod Bijelim brijegom poslije produžetka doživio pravi debakl. Luksemburžani su slavili s 0:4.

I posljednji duel s nekim makedonskim predstavnikom Mostarcima nije ostao u lijepom sjećanju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U sezoni 2007/2008 u drugom kolu kvalifikacija za tadašnji Kup UEFA Rabotnički je pobijedio u Mostaru s 1:2 te je prošao dalje nakon 0:0 u gostima.

Ovaj put Zrinjski ima 0:3 te je obzirom na prikazano teško vjerovati da Akademija Pandev može izbaciti viceprvaka naše zemlje, međutim uvijek treba biti na oprezu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.