Sarajevo, Velež, Željezničar i Široki favoriti...

Prvo kolo PL BiH je pred nama, šta kažu kladionice?

Vikend koji je pred nama donosi početak nove sezone Premijer lige BiH, a već prvo kolo donosi par derbi susreta.

Svakako će najviše pažnje privlačiti dueli koji se igraju u Sarajevu: Željezničar - Borac i Sarajevo - Zrinjski.

Sve će zanimati i kako će povratnik u elitu, Velež, otvoriti sezonu. Podsjetimo, Rođeni sutra na svom stadionu dočekuju Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Nova sezona PL se otvara sutrašnjim duelima Veleža i Mladosti, te Zvijezde 09 i Tuzla Cityja koji počinju u 17:30.

Velež je blagi favorit protiv Mladosti, pa kladionica MOZZART na pobjedu Mostaraca nudi kvotu 1.90. Nešto više šansi za trijumf kladionice daju i Zvijezdi 09. Kvota na pobjedu ekipe iz Etno sela Stanišići je 2.45, dok je koeficijent na trijumf Tuzla Cityja 3.00.

Sutra od 20:30 sati se igra i derbi starih znanaca - Željezničara i još jednog povratnika u elitu, Borca.

Plavi su favoriti protiv banjalučana na Grbavici, dok svi oni koji vjeruju u iznenađenje mogu u kladionici MOZZART tipovati na trijumf Borca po kvoti 7.50.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni u nedjelju kada su na rasporedu dva susreta.

Aktuelni šampion Sarajevo dočekuje na viceprvaka, ekipu Zrinjskog.

Riječ je o duelu dvije ekipe koje su ove sedmice igrale utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope, pa će važan faktor u meču na Koševu biti i eventualni umor igrača.

Sarajevo je prema kladionici MOZZART blagi favorit u nedjelju. Naime, kvota na pobjedu bordo tima je 2.10.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Još jedan tim koji je ove sedmice igrao u Evropi u nedjelju igra svoj susret 1. kola PL. Riječ je o Radniku koji gostuje Slobodi. Nešto više šansi za trijumf u ovom duelu daje se Tuzlacima, na čiju je pobjedu kvota 2.30.

Posljednji meč 1. kola Premijer lige BiH igra se u ponedjeljak. Snage će na Pecari odmjeriti Široki Brijeg i Čelik, a domaći su prema kladionici MOZZART apsolutni favoriti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.