Napustila Staru damu na kraju sezone

"Juventus nam je zabranio da pričamo o Ronaldu i optužbama za silovanje što je meni bilo previše"

Endin Čaušević

Jedan od najboljih igrača svijeta Cristiano Ronaldo prošle godine optužen je da je silovao Kathryn Mayoragu, a istraga američke policije još uvijek traje.

Amerikanka Kathryn Mayoraga oglasila se prije skoro godinu dana i poručila da ju je Ronaldo silovao u jednom hotelu u Las Vegasu 2009. godine, ali da nije imala hrabrosti da priča o tome jer joj je Portugalac prijetio.

Oko svega pokrenuta je i istraga, a nedavno je na Ronaldovu adresu stiglao i poziv za sud zbog ovih optužbi. Sva ova priča pojavila se kada je Ronaldo potpisao za Juventus i čelnicima kluba iz Torina nimalo nije bilo lako.

Ronaldo je svakodnevno bio u centru pažnje svjetskih medija, ali ne zbog fudbala već zbog skandala oko navodnog silovanja. U Juventusu su učinili sve kako na to niko ne bi mislio, te je igračima bilo zabranjeno da to spominju.

To se odnosilo čak i na žensku ekipu Juventusa i niko jednostavno nije smio da spominje Ronalda i optužbe za silovanje. O tome je pričala bivša igračica ovog klluba Petronella Ekroth.

"Nismo smjeli uopšte da pričamo o tome jer su nas utišavali i govorili da to ne spominjemo. Morali smo raditi za klub i zaboraviti na sve to. S vremenom počneš misliti da više nemaš svoje ja, ali nekada jednostavno moraš ustati za ono što je ispravno".

"Osjećala sam se tamo zarobljeno i nisam znala šta da radim. Nije im odgovaralo što sam i mala svoje mišljenje i mislim da je važno reći kada nešto nije u redu i boriti se da bude. Ne znači da sam uvijek u pravu, ali...", rekla je Ekroth.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.