Martinez je inače poznat kao hladnokrvni izvođač penala

Ovaj put mu nije prošlo

Ima jako čudan način izvođenja penala i inače je jako uspješan, ali se sada obrukao

S. Pašalić

Atlanta United je jučer u utakmici MLS lige na svom terenu savladala DC United sa 2:0.

Domaći su tek pred kraj meča stigli do pobjede kada je prvo u 89. minuti Gonzalo Martinez pogodio za 1:0, a zatim je i Josef Martinez u 92. minuti postigao gol za konačnih 2:0.

Ipak, napadač Atlante je vrlo lako mogao biti tragičar s obzirom da je u 73. minuti promašio penal, a zbog načina na koji ga je promašio je vrlo brzo postao hit na internetu.

Naime, Josef Martinez ima specifičan način izvođenja penala u kojem se zaleti prema lopti, promijeni ritam i zatim malo prije šuta skoči i u doskoku udari loptu.

Inače je dosta uspješan u izvođenju sa ovom tehnikom, ali se ovaj put obrukao. Martinez je od 2017. godine u MLs-u kada je za 4.5 miliona eura stigao iz Torina, a trenutno mu jako dobro ide i sa 16 postignutih golova dijeli drugo mjesto na listi strijelaca sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.