Rooney ni u MLS-u nije zaboravio postizati golove

Novi gol legende

Rooney ni u MLS-u nije zaboravio postizati golove

S. Grebović

Kasno sinoć je odigrano šest utakmica u američkoj MLS ligi, nakon kojih se liderska pozicija nije promjenila.

Najzaslužnija za to je legenda Manchester Uniteda Wayne Rooney koji je u 90. minuti sa bijele tačke pogodio za remi 1:1 njegovog DC Uniteda i ekipe New England Revolutiona.

Domaći su poveli u 61. minuti pogotkom Agudelle nakon centaršuta. Susret je obilježio veliki broj žutih i crvenih kartona, a u 56. domaći igrač Turner je zaradio direktno isključenje nakon grubog starta.

Ovim remijem ekipa DC Uniteda je ostala na liderskoj poziciji MLS lige sa 25 bodova, bod više od drugoplasirane Philadelphie Union, dok je New England pretposljednji sa svega 13 osvojenih bodova.

Što se liste strijelaca tiče na njoj prednjači nekadašnji igrač Arsenala Carlos Vela sa 15 golova, drugi je Zlatan Ibrahimović sa devet, dok je Rooney sa ovim pogotkom stigao do 8 golova na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi