Napustio Lyon

Iznenađenje ljeta: Nabil Fekir potpisao za Betis

Endin Čaušević

Francuski reprezentativac Nabil Fekir napustio je Lyon i na iznenađenje mnogih karijeru će nastaviti u dresu Betisa.

Fekir je već nekoliko sezona najbolji igrač Lyona, a prethodnih godina povezivao se najviše s prelaskom u Liverpool. I ovog ljeta Fekir je navodno bio na meti Redsa, ali ni ovaj put nije bilo načina da se ovaj transfer realizuje.

Očekivalo se da će Fekir kao i prethodnih godina ostati u Lyonu, ali se on odlučio na transfer koji je sve iznenadio. Naime, ovaj 26-godišnji fudbaler potpisao je ugovor s Betisom nakon što je jučer uspješno prošao ljekarske preglede.

Betis je u ponoć objavio da je Fekir novi igrač ovog kluba, te da je potpisao ugovor do ljeta 2023. godine. Lyon je od prodaje svog najboljeg igrača zaradio oko 25 miliona eura.

Fekir je u dresu Lyona odigrao 193 utakmice, te je postigao 69 golova i upisao 43 asistencije. U dresu selekcije Francuske odigrao je 21 utakmicu i bio dio tima koji je prošlog ljeta u Rusiji osvojio Svjetsko prvenstvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.