Milinković-Savić će se pozdraviti sa navijačima Lazija

Pregovori su uspješno okončani

Sergej Milinković-Savić ne korak od prelaska u Manchester United

S. Pašalić

Sergej Milinković-Savić bi u narednih nekoliko dana trebao napustiti Lazio i potpisati za Manchester United.

Srbijanski nogometaš je 2015. godine stigao iz Genka u Lazio za 18 miliona eura i od tada je za ovaj klub odigrao 138 utakmica i postigao je 31 gol.

Ipak, čini se da se njegova epizoda u rimskom klubu bliži kraju, a danas je to potvrdila i italijanska La Repubblica koja tvrdi da je on na korak od prelaska u Manchester United.

Pregovori koji su vođeni prošle sedmice su navodno dobro prošli i sada bi Lazio trebao dobiti 75 miliona eura, plus bonuse, a Sergej bi trebao potpisati petogodišnji ugovor sa klubom sa Old Trafforda.

Dodaje se kako bi u narednim danima trebao biti završen posao oko njegovog dolaska u Englesku, a Ole Gunnar Solskjaer bi trebao dobiti svoje treće pojačanje ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon što je Real Madrid pokazao veliki interes da dovede Paula Pogbu, United je prema izvještajima odlučio da ubraz proces oko dovođenja Sergeja Milinković-Savića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.