(Foto: EPA)

Veznjak ide prema Old Traffordu

Poznati detalji dogovora SMS-a i Manchester Uniteda

Midhat Šljivak

Srbijanski fudbaler Sergej Milinković-Savić karijeru bi mogao nastaviti u Manchester Unitedu.

Italijanski mediji su sinoć objavili kako je dogovor o transferu između Lazija i Uniteda postignut, a Gazzetta dello Sport jutros donosi konačne detalje dogovora.

Crveni đavoli će rimskom timu za srbijanskog veznjaka platiti 75 miliona eura, a dodatnih pet miliona eura će dobiti kroz bonuse, koje će navodno lagano moći da ostvare.

SMS je također dobio jako dobar ugovor. Sa Đavolima će potpisati ugovor na pet godina, a na godišnjem nivou će zarađivati između šest i sedam miliona eura.

Milinković-Savić je 2015. godine stigao iz Genka u Lazio za 18 miliona eura i od tada je za ovaj klub odigrao 138 utakmica i postigao je 31 gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On bi na Old Traffordu trebao zamijeniti Paula Pogbu, koji će sasvim sigurno nakon dolaska SMS-a krenuti polako put Real Madrida.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.