(Foto: EPA)

Novi sjajan posao Modrih

Rođeni Zeničanin potpisuje za Birmingham, Dinamu bogatstvo

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo na pragu je završetka novog velikog transfera.

Kako navode hrvatski mediji, 22-godišnji veznjak Ivan Šunjić napustio je redove Dinama i karijeru bi trebao nastaviti u Birmingham Cityju.

Ovaj rođeni Zeničanin danas putuje na Ostrvo. Njegova prodaja je dogovorena, a ponovo će hrvatski šampion itekako dobro profitirati.

Tako je sa engleskim timom postignut dogovor o transferu vrijednom sedam miliona eura, još milion bi mogli dobiti kroz bonuse, a imat će pravo i na 30 posto od narednog transfera.

Ovo je svakako još jedan zaista sjajan posao zagrebačkog tima koji zaista radi prava čuda kada su transferi u pitanju.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Šunjić je rođen u Zenici prije 22 godine. Karijeru je počeo u NK Zagreb, a zatim je igrao još i za Lokomotivu, prije dolaska u Dinamo.

Protekle sezone je bio zaista odličan, a u dresu Modrih je nastupio 44 puta i postigao je dva gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.